Toepassingen & Oplossingen

Professionele IP-camera's Productshop

Professionele IP-camera's Live Viewing Software

Installatie & Ondersteuning

NetcamCenter - Timelapse Film
NetcamCenter is partner van:

axis-partnerseetec-gold-partnersony-certified-partner
mobotix-certified-partner
Vragen of advies nodig?

Een van onze specialisten staat u graag te woord.

NetcamCenter
Markt 18
6131 EK Sittard
Nederland

Verkoop

phone-icon+31 (0) 46 - 20 21 000

email-iconVerkoop@NetcamCenter.nl


Support
phone-icon+31 (0) 46 - 20 21 020

email-iconSupport@NetcamCenter.nl

Disclaimer & Copyright

Wat is een IP camera?
IP camera’s zijn camera’s die gebruik maken van het Internet Protocol (IP). De beelden worden verzonden over een computer netwerk via netwerk bekabeling (UTP) of door de lucht met behulp van een draadloze verbinding (WIFI). Andere namen die vaak worden gebruikt voor een IP-camera zijn: netwerkcamera, internet camera of IP-camera afgekort als IP cam.

Wat is het verschil tussen een IP camera en een Webcam?
Een IP camera is een netwerkapparaat met een ingebouwde OS (operating system), ondersteunt meerdere gebruikers en kan bekeke worden via iedere web browser. het vereist geen extra hardware om te functioneren en kan daarom geplaatst worden op eidere plek die voorzien is van een netwerk aansluiting. Een webcam moet op een computer aangesloten worden en ondersteunt 1 gebruiker tegelijkertijd en wordt niet gedeeld met een netwerk. Alleen de hostcomputer heeft toegang tot de webcam.

Wat is het voordeel van een ingebouwd Operating System?
Camera's met een ingebouwd OS communiceren direct met de gebruiker, de beelden worden direct vanaf de camera naar de gebruiker die toegang tot de camera heeft, verzonden. Een camera zonder ingebouwd OS moet vertrouwen op een ‘third party server', de gebruiker kan via deze server de beelden benaderen.

Wat is er nu zo bijzonder aan een IP-camera?
Een IP-camera is in zoverre bijzonder, omdat het met deze techniek mogelijk is om beelden met een aanzienlijk hogere beeld kwaliteit te versturen. Op de plek waar u de camerabeelden bekijkt kunt u bij het live meekijken genieten van een veel scherper beeld en bovendien bij het terugkijken van de opgenomen beelden digitaal inzoomen op belangrijke details.

Zijn alle Netwerk IP Camera's hetzelfde?
Nee, sommige netwerk camera's hebben én een ingebouwd OS én een ingebouwde webserver (Intellinet). Echter een camera met alleen een ingebouwd OS heet al een Netwerk IP Camera. Een eigen OS maakt dus het verschil.

Wat kan een IP-camera zoal voor gebruikt worden?
IP-camera’s worden al veelvuldig toegepast in o.a. het bedrijfsleven, bouw, onderwijs en bij de overheid voor professionele videobewaking van allerlei objecten en lokaties. De IP-camera kan voor een legio toepassingen worden ingezet en kan heel veel verschillende branches bedienen. Door middel van een camera kunt u toezicht houden waar nodig, observeren van iets of iemand en ook uw bezittingen beveiligen al dan niet met alarmverificatie. Tevens is het mogelijk om beelden terug te kijken naar een door u gekozen moment.

Kan een IP-camera gebruikt worden als alarmsysteem?
Hiervoor kan een IP-camera in principe ook voor gebruikt worden, daar het beschikt over de mogelijkheid tot bewegings-detectie. Dat houdt in dat wanneer er beweging wordt gesignaleerd dit kan worden gemeld door middel van het zenden van een email of sms bericht naar een van te voren ingestelde ontvanger, bij dit bericht worden dan zogenaamde snapshots (kleine foto’s) van het object verzonden welke de beweging heeft veroorzaakt. U kunt ook gebieden uitsluiten voor bewegingsdetectie, dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld honden of katten vrij heeft rondlopen.

Hoe kunnen de beelden van een IP-camera bekeken worden?
De beelden kunnen via een internet verbinding in principe vanaf elke plek die u wilt bekeken worden. Tenminste als ze voor die toepassing zijn geconfigureerd. Natuurlijk kan er ook voor gekozen worden om de beelden alleen binnen een lokaal netwerk te bekijken en niet open te stellen voor het internet. Afhankelijk of U de beelden prive wilt bekijken of vrij wilt geven aan degene die hier interesse voor hebben kunt U met behulp van restricties gebruikers toelaten of niet. Eveneens is het mogelijk om beelden gemaakt met een IP-camera overal vandaan op een mobiele telefoon met behulp van een hiervoor geschikte applicatie te bekijken. Zo kunt u ook als u onderweg of met vakantie bent makkelijk een oogje in het zeil houden. 

Werkt een IP-camera ook 's nachts?
Ja, dit kan. Er zijn IP-camera's die zodra het donker wordt de beelden verzorgen middels infrarood belichting. Het verschil met beelden overdag is dat de beelden zwart-wit worden verzonden en niet in kleur zoals overdag.

Kan een IP-camera ook buiten worden gebruikt?
Er zijn binnen- en buitencamera's. De buitencamera's zijn robuust genoeg voor buitengebruik zeker in combinatie met een externe camera behuizing.

Hoe werkt een ingebouwde beweging detectie systeem?
Het vergelijkt datgene wat het nu ziet met wat het zag in het vorige beeld. Naar aanleiding hiervan kan de camera een actie ondernemen (event triggering). Deze actie kan zijn het sturen van een beeld naar een email-adres of naar een FTP server, of het zenden van een serie beelden (tijdens en na een opgegeven aantal seconden na het detecteren van de beweging. De Intellinet camera kan ook naar aanleiding van een detectie een electrisch signaal sturen naar een extern apparaat, bijvoorbeeld een lamp, sirene, slot (de camera heeft een externe invoer en een externe uitvoer poort).

Kunnen beelden die gemaakt worden met een IP-camera ook opgeslagen worden?
Ja beelden kunnen worden opgeslagen met de computer waarmee ze bekeken worden. U kunt ook een NAS (Network Attached Storage) aanschaffen, dit is een harddisk met een internet verbinding die kan worden aangesloten met het (thuis) netwerk.

Is er extra of speciale software nodig?
IP-camera's met een ingebouwde Operating System hebben geen extra software nodig. De beelden kunnen via iedere borwser bekeken worden door een IP-adres of een DNS naam in te geven. Software die u nodig heeft om een camera in te stellen vanuit een lokaal netwerk wordt doorgaans meegeleverd.

Is er een maximum lengte verbonden  aan een Ethernet netwerkkabel?
De beperkingen die gelden voor alle 10/100 ethernet netwerk apparaten zijn ook van toepassing op de Netwerk IP Camera. De maximale lengte van camera tot switch/hub is 100 meter (inclusief patch/aansluitkabels).

Wat is Power-over-Ethernet ( PoE )?
Bij gebruik van Power-over-Ethernet (PoE) of ‘actieve Ethernet' gaat de voeding van de camera ook over de netwerkkabel. Er is dus maar 1 kabel nodig voor de aansluiting van een camera, wat het geheel een stuk flexibeler, makkelijker te installeren en goedkoper maakt.

 

Heeft u nog vragen over bovenstaande informatie of andere brandende vragen die hier niet behandeld zijn kunt u altijd contact opnemen met netcamcenter.